Je scrolt door de honderden vacatureteksten. Wat is precies het verschil tussen de ene en de andere functie? En waarom zou je beter bij bedrijf A dan bij bedrijf B kunnen solliciteren? Het aantal vacatureteksten is overweldigend. Dus besluit je om op salaris en locatie te filteren. Eén vacature springt eruit, je gaat naar de website van de organisatie. Inhoudelijk begrijp je wat ze doen, alleen heb je geen idee hoe het is om daar te werken. De over ons-pagina lijkt wel wat op Wikipedia. Geef je de werkgever het voordeel van de twijfel en ga je solliciteren?

Deze situatie lijkt overdreven, maar veel werkzoekenden ervaren het zo. Ze willen wel solliciteren, maar vinden het lastig om een keuze te maken. Het kost veel tijd om vacatures te vergelijken en dan is het nog maar de vraag of de verwachting overeenkomt met de realiteit. Door vooraf te investeren in goede teksten, laat je alvast zien waarom werken bij jou uniek is.

De kracht van teksten

Zodra de sollicitant jouw bedrijf binnenstapt, voelt het goed: van de sfeer, tot de collega’s en de inhoud van het werk. Met dat gevoel wil je iemand wel aannemen, toch? Maar dan moet je diegene eerst zo ver krijgen om bij jou langs te komen. Voordat het zover is, moet er nog veel gebeuren. Van de vacaturetekst tot ervaringen van medewerkers en een sprankelende bedrijfspagina. Maar uiteindelijk gaat het niet om de pingpongtafel, maar om het werk, dat soms behoorlijk specialistisch is. Dus je wil om vaardigheden en competenties vragen, zonder te veel kandidaten af te schrikken. Een hele kunst! Bij Sans Plus zoeken we samen met jou naar de balans in teksten.

Een goede vacaturetekst is enthousiast, maar tegelijkertijd reeël over de taken

Arbeidsmarkt & recruitment samenwerkingen

anne von gleich sans plus

Teksten voor de arbeidsmarkt

  • Vacatureteksten
  • Functie-omschrijvingen
  • Branche-omschrijvingen
  • Teksten voor ‘werken bij’
  • Interviews met medewerkers
  • Interviews met werkgevers
  • Kennisartikelen over detachering
  • Blogs met tips voor solliciteren en werven
  • Teksten over persoonlijke ontwikkeling
  • Biografie van medewerkers

I had the pleasure to work with Anne von Gleich at Indeed from January to July 2022. Anne worked in the EU Team as UX Content Designer and Strategist to support the product and features localization in the Netherlands market. Anne works very proactively and with a very open-minded, positive, and result-oriented attitude. She has been able to manage complex projects and situations and she was always able to find high-quality results and solutions. She completes her tasks autonomously and diligently according to a well-thought-out plan and the company timelines.

Riccardo Lavezzari
UX manager @ Indeed
anne von gleich sans plus

Ook sollicitanten nodig? Laten we kennismaken