Symptomen googlen om te kijken of die jeuk wel zo onschuldig is. Wat bedoelde de fysiotherapeut nu eigenlijk met recidiverende klachten? Meer informatie lezen over de aandoening van je zoon. Je voorbereiden op het lichamelijke onderzoek wat eraan komt. Piekeren over de serieuze blik van de arts, wat had hij ook alweer gezegd toen hij zo keek? Uitzoeken waar de beste kraamzorg is. Of het protocol van de Intensive Care proberen te ontcijferen. Voor zorgverleners is het makkelijk, maar voor veel patiënten is het ingewikkeld.

De kracht van goede teksten

Tijdens het gesprek met de zorgverlener is er vaak weinig tijd. En soms vergeet je door spanning of opluchting om de juiste vragen te stellen. Dan is het fijn als je de informatie nog eens rustig na kan lezen. De informatie moet duidelijk zijn, met uitleg van medische termen. Ook moet de informatie vragen beantwoorden en uitleggen waarom sommige vragen nog niet beantwoord kunnen worden. En dat allemaal zonder afbreuk te doen aan de mogelijke ernst van de situatie.

Als patiënt wil je naast beter worden maar één ding: antwoord op je vragen.

Samenwerkingen binnen de zorg

herschrijven 500 brochures patiëntinformatie
2 maandelijkse blogs
300 medische webteksten herschrijven
60 medische teksten herschrijven
interne communicatie en interviews
verslag lezing marcel levi
anne von gleich sans plus

Teksten voor de zorg

  • (Digitale) patiëntenfolders
  • Interviews met patiënten en medewerkers
  • Webteksten (seo mogelijk)
  • (Para)medische blogs

Bij (para)medische teksten kiezen we meestal voor redigeren of interviewen. De informatie wordt aangeleverd en gecontroleerd door een medische expert. Daarna herschrijven we de informatie. Daarbij kiezen we voor heldere taal. Bij onderwerpen waar we vaker over schrijven, kunnen we zelf met een tekstvoorstel komen. Deze laten we uiteraard checken op inhoud.

Als online organisatie in de fysiotherapie hebben wij een enorme behoefte aan goed geschreven teksten door initiatiefrijke mensen. Anne was een geweldige uitkomst, ze heeft in korte tijd teksten van zeer hoge kwaliteit geschreven voor onze websites. Nadat ze zich zelfstandig heeft verdiept in het onderwerp en ons bedrijf had ze eigenlijk geen aansturing meer nodig, perfect!

Derek Visser
Marketing Manager
anne von gleich sans plus

Hulp nodig bij communicatie binnen de zorg?