Freelance tekstschrijver

Tekstbureau Sans Plus heeft voor elk project de juiste freelance tekstschrijver! Voor landingspagina’s, blogs, SEO-teksten, interviews, portfoliocases en meer. We schrijven elke tekst voor jouw doelgroep, in de stijl die past bij jouw bedrijf.

Staar niet langer naar die lege pagina

Tekstschrijven. Niet iedereens hobby. Je weet wat je ongeveer wilt vertellen, maar niet waar je moet beginnen. Of je hebt al een heel verhaal op papier staan dat je niet durft te publiceren. Er klopt iets niet, al kun je er niet precies de vinger op leggen. Wellicht kun je hartstikke leuk schrijven maar heb je er simpelweg de tijd niet voor. Dat zijn allemaal goede redenen om een freelance tekstschrijver in te schakelen.

Wat doet een freelance tekstschrijver?

Een tekstschrijver geeft woorden aan jouw verhaal. Dat is niet alleen een kwestie van taal, maar ook van inlevingsvermogen en commercieel inzicht. Want je kunt iets op meerdere manieren vertellen: zakelijk, met een knipoog, ernstig of hilarisch. En met welk doel: informerend, inspirerend of activerend?

Onze tekstschrijvers denken met jou mee, filteren informatie en selectren de juiste tone-of-voice. Zodat jij een tekst krijgt die zowel inhoudelijk als emotioneel goed in elkaar zit.

Maakt het dan nog uit welk onderwerp het is? Voor ons niet. Wij vinden het geweldig als we jou mogen helpen om je verhaal te verwoorden. Waar dat verhaal ook over gaat.

Freelance copywriter Anne schreef wekelijks een aantal informatieve teksten voor DIK.nl. Altijd vol enthousiasme en met een unieke en toegankelijke schrijfstijl. Ze schrijft over tientallen verschillende onderwerpen en we zijn erg te spreken over haar inlevingsvermogen. Elke tekst sluit dan ook naadloos aan op de doelgroep en de wensen van ons. Daarnaast gaat Anne positief om met feedback en is ze erg leergierig. Een aanwinst voor onze redactie!

Jeroen Wijnja
Oprichter
anne von gleich sans plus

Soorten teksten die je kunt laten schrijven

Elke tekstschrijver heeft zijn eigen werkervaring en affiniteit. Bij tekstbureau Sans Plus werken we met verschillende freelance tekstschrijvers. Samen hebben we werkervaring in de branches: b2c, software, reizen, cultuur, onderwijs, zorg en zakelijke dienstverlening. Binnen die branches hebben we ervaring met:

 • Blogs en columns
 • Artikelen voor in een tijdschrift
 • Persberichten
 • Interviews
 • Klantencases
 • Brochureteksten en ander promotiemateriaal
 • Teksten voor online marketing campagnes
 • Speeches
 • Scripts voor animaties en video’s

Zo maken we de juiste copy

 1. Het begint met jouw verhaal: wie ben je, hoe is je organisatie, wie is je doelgroep?
 2. Daarna bespreken we wat jij nodig hebt. We bespreken niet alleen de hoeveelheid en het type teksten, maar ook de deadline en werkwijze.
 3. We gaan schrijven. De eerste tekst leggen we altijd even aan jou voor om te kijken of de tone-of-voice en informatie klopt.
 4. Na de proeftekst gaan we door met de rest! We leveren de teksten in batches aan zodat je zelf in kan plannen wanneer je ernaar kijkt.
 5. Tevreden? Op naar publicatie! Wij leveren ze na akkoord aan bij jouw webbouwer of designer. Het is ook mogelijk dat wij de website vullen. Voor de opmaak van teksten werken we samen met een designer.

Een project op maat is ook mogelijk. Soms nemen we bijvoorbeeld ook de projectcoördinatie op ons. Dat is vooral handig als je met meerdere schrijvers of een multidisciplinair team werkt.

Alvast kennismaken?

Leuk! Laat je naam en e-mailadres achter, dan maak je snel kennis met een van onze tekstschrijvers. Als je wil, maken we gelijk een offerte voor je.